Search
Close this search box.

Upgrade van FPSO-ballastsysteem: klepintegratie

Door proactief te zoeken naar verbeteringen aan onze systemen, hebben we onze klant een upgrade aangeboden van het INRADA Cargo-klepcontrolesysteem aan boord van een FPSO om het veiliger, betrouwbaarder te maken en compatibel te maken met nieuwe normen.

In het streven naar verbeterde veiligheid en betrouwbaarheid zijn we begonnen met de installatie van isolatie-naaldkranen met een minimess onder het lokale bedieningspaneel (LCP) van het vrachtklepbesturingssysteem. De minimess-snelkoppeling heeft een tweeledig doel: het vergemakkelijken van handmatige bediening tijdens noodsituaties en het garanderen van de aanpasbaarheid van het systeem aan onvoorziene situaties. De installatie van isolatie-naaldkranen brengt ongeëvenaarde veiligheidsvoordelen met zich mee.

Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan ladingtanks kunnen technici specifieke kleppen isoleren, waardoor de zekerheid wordt geboden dat de kleppen niet per ongeluk worden bediend. Een waarschuwend incident onderstreept de noodzaak van dergelijke veiligheidsmaatregelen: het per ongeluk openen van een ladingklep leidde tot overstroming van de tank, met verwondingen bij de technici tot gevolg.

Het nieuw geïmplementeerde systeem stelt technici in staat effectiever preventief onderhoud uit te voeren. Door de hele keten van componenten te testen, kunnen ze storingen en lekkages nauwkeurig opsporen, waardoor gerichte en efficiënte reparaties mogelijk zijn.

Met de praktische toepassingen van dit nieuwe systeem kunnen technici nu vol vertrouwen kleppen isoleren, waardoor een veilige omgeving wordt gegarandeerd bij het betreden van de tanks en voor tankonderhoud.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de installatie van dit systeem de expertise vereist van zeer bekwame en opgeleide hydraulische technici. Het installatieproces vereist nauwgezette aandacht voor detail om besmetting te voorkomen. Verontreiniging vormt een aanzienlijk risico en kan het systeem beschadigen en lekkages veroorzaken.

De integratie van isolatie-naaldkranen en snelkoppelingen is niet zomaar een project; het wordt de nieuwe standaard voor alle FPSO-schepen waaraan we hebben gewerkt. De introductie van deze systemen markeert een cruciale vooruitgang op het gebied van FPSO-vrachtballastcontrolesystemen.

De toewijding aan veiligheid, betrouwbaarheid en gestroomlijnde onderhoudsprocedures onderstreept onze toewijding om grenzen te verleggen voor het welzijn van zowel het personeel als de activa van onze klanten, en uiteraard zijn we er trots op betrokken te zijn in het steeds evoluerende landschap van offshore-technologie.