Search
Close this search box.

Nauwkeurig ontworpen hydraulische besturingssystemen voor axiale kleppen

Afsluiters zijn er in verschillende vormen en maten, maar ze hebben één gemeenschappelijk kenmerk: de noodzaak van een actuator om de klep te kunnen bedienen. Dit kan een handmatige actuator zijn, zoals een hefboom, of een elektrische, pneumatische of hydraulische actuator.

Al deze bedieningsprincipes vereisen een regelapparaat dat de bedieningskracht beheert en de snelheid regelt waarmee de klep wordt geopend en/of gesloten.

Door de jaren heen hebben we een breed spectrum aan hydraulische besturingseenheden ontwikkeld die geschikt zijn voor verschillende omgevingen, waaronder omgevingen met explosiegevaar, en diverse toepassingen.

Onze klant had een hydraulisch aggregaat (HPU) nodig om hydraulisch vermogen te leveren aan 19 hydraulische regeleenheden (HCU) die op axiale kleppen waren gemonteerd. De HPU en HCU’s zouden explosieveilig moeten zijn, geschikt voor Zone 1. Tot de specificaties behoorden onder meer klepstandcontrole met positiefeedback, bediening via op afstand en lokale (drukknop) elektrische signalen, en ook bij een stroomstoring was een handmatige bediening vereist.

Om aan deze specificaties te voldoen, hebben we een hydraulisch aggregaat ontworpen met redundante pompeenheden en twee hydraulische accumulatoren om drukstabiliteit en back-up hydraulisch vermogen te leveren. Deze unit werd compleet geleverd met een geïntegreerde EX-schakelkast in een IP66 roestvrijstalen behuizing (zie afbeelding 1).

De 19 HCU’s zijn opgebouwd uit een afzonderlijk hydraulisch en elektrisch onderdeel geïntegreerd op een frame om op de klepactuator te monteren.

De roestvrijstalen hydraulische besturingseenheid bestaat uit een manifold met geïntegreerde handpomp, open en dicht magneetkleppen, gasbediening en drukontlastingsfunctie, allemaal ingesloten in een roestvrijstalen IP 66-kast. (zie afbeelding 2)

De elektrohydraulische actuatorversteller, met voeding en handmatige bedieningsschakelaars en drukknoppen, is gebouwd in een roestvrijstalen explosieveilige behuizing. (zie afbeelding 3)

Tenslotte zijn de 2 besturingsunits, hydraulisch en elektrisch, op een montageframe gecombineerd en elektrisch met elkaar verbonden. (zie afbeelding 4)