Search
Close this search box.

Een oliereservoir vernieuwen: innovatieve oplossingen te midden van uitdagingen

Het starten van welk project dan ook brengt onvermijdelijk een groot aantal uitdagingen met zich mee, die zich vaak manifesteren onder het mom van beperkingen. Hoe meer regels we hebben, hoe moeilijker het probleem wordt. Bij een recente poging heeft onze klant ons de taak voorgelegd om een ​​bestaand product te verbeteren, met name een oliereservoir dat extra functionaliteit nodig heeft.

Het voornaamste obstakel was de schaarste aan beschikbare poorten op de tank, waardoor we als enige de mogelijkheid hadden om de reeds bestaande olietoevoerleiding te gebruiken. Wat de zaken nog ingewikkelder maakte, was dat de ruimte boven deze toevoerleidingpoort beperkt was en dat de olietoevoerleiding zelf tijdens de installatie kon worden gedraaid. Deze beperkingen onderstreepten de complexiteit van het project.

Een cruciaal probleem dat we tegenkwamen was de dwingende noodzaak om de luchtstroom van de oliestroom te scheiden. Als deze scheiding niet tot stand wordt gebracht, zou dit resulteren in het ongewenste scenario waarin olie door het luchtkanaal stroomt en uiteindelijk via de ontluchter ontsnapt. Wat de uitdaging nog groter maakte, was de hoogtebeperking die werd opgelegd door een serviceluik boven het reservoir.

Bij het navigeren door deze ingewikkelde uitdagingen heeft ons team met succes een tweedelige oplossing bedacht die de lucht- en oliestromen effectief scheidde. Belangrijk is dat deze oplossing naadloos voldeed aan de ruimtelijke beperkingen zonder enig aspect van de functionaliteit in gevaar te brengen. Het hoogtepunt van onze inspanningen leverde een vernieuwde opstelling op, uitgerust met een ontluchter en peilstok, waardoor de prestaties van het oliereservoir werden verbeterd. Door deze obstakels te overwinnen, hebben we niet alleen aan de onmiddellijke behoeften van de klant voldaan, maar hebben we ook ons ​​vermogen getoond om te innoveren binnen de grenzen van strenge projectbeperkingen.